NuvaTime: Reminder Pentru NuvaRing

NuvaRing este o forma de contraceptie hormonala bazata pe eliberarea unui estrogen si un progestativ dintr-un inel contraceptiv localizat intravaginal.

Spre deosebire de contraceptivele orale care trebuie administrate zilnic, inelul contraceptiv intravaginal NuvaRing este eficient 4 saptamani de la pozitionarea lui intravaginala. Similar celor care uita cate o pilula contraceptiva, sunt cazuri cand perioada celor 4 saptamani este depasita, diminuandu-se astfel efectul contraceptiv.

NuvaRing a venit cu o solutie moderna pentru aceasta problema: cu ajutorul unei aplicatii (NuvaTime) pentru calculator, utilizatoarele acestei forme de contraceptie isi pot seta anumiti parametri pentru a fi avertizate cand e nevoie sa-si schimbe inelul contraceptiv.

Mai mult decat atat, exista optiunea atentionarii prin SMS direct pe telefonul mobil.

Facilitatea asta cred ca ar fi utila si in cazul contraceptivelor orale. Tinand cont ca un SMS costa in jur de 5 centi, inmultit cu 21 de zile cat se administreaza pilulele active hormonal (la contraceptivele orale combinate) s-ar ajunge la un cost suplimentar lunar de aproximativ 1 euro, aproape nesemnificativ pentru grijile de care le-ar scuti pe unele femei 🙂

2 raspunsuri

  1. Am 26 de ani si folosesc acest „NuvaRing” de doi ani si sunt foarte multumita de el! IL RECOMAND cu draga inima tuturor femeilor! Este genul de anticonceptional la care nu poti sa renunti pentru un altul.Nu exista nici un fel de durere la introducere, cum ar fi in cazul steriletelor cu care eu nu sunt de acord, reglarea ciclului menstrual, diminuarea durerilor din timpul ciclului menstrual, se introduce in vagin pentru 21 de zile, in a 21 a zi se extrage urmand inceperea ciclului menstrual.Dupa 7 zile de pauza, se introduce un nou Ring.Se gasesc cate 3 ring-uri Intr-un pachet! Bucurati’va de el!:)

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.