O Femeie cu 2 Utere Naste Gemeni

Statisticile spun ca aproximativ 4% dintre femei au malformatii ale organelor reproducatoare interne, de la prezenta unui sept care sa divida canalul vaginal pana la prezenta a 2 utere. In cazul uterului dublu, apartinand anomaliei de tip Mullerian (alaturi de uter septat, uter in forma de T, uter arcuat etc), apar de cele mai multe ori avorturi sau nasteri premature.

Asa a fost si cazul lui Sarah Reinfelder, o tanara in varsta de 21 de ani din Michigan, care a fost diagnosticata cu uter dublu dupa ce a pierdut o sarcina in care fiecare uter avea un embrion implantat. Medicii i-au spus ca sansele de a avea un copil la termen sunt foarte mici, dar acum 10 luni a nascut un baietel sanatos.

Surpriza mai mare a venit dupa ce a ramas din nou insarcinata, din nou cu gemeni, unul in fiecare uter, pe care i-a nascut prematur, cu 7 saptamani inainte de termen.

Sansa unei astfel de sarcini reusite este 1 la 5 milioane. Prognosticul gemenilor este bun, nu mai necesita intubare pentru asistarea respiratiei, iar acum se hranesc de la sanul mamei.

1 raspuns

  1. Tocmai am venit de la Sp.Pantelimon…unde 2 medici mi-au dat „diagnosticul” de 2 utere… Imi doresc foarte mult un copil…. Ce sanse ar fi sa pot avea unul in cazul asta? Saptamana asta merg sa fac o noua analiza…ceva de genul unei echografii dar cu substanta de contrast…Nu mai stiu exact cum se cheama…Sunt foarte speriata ca nu pot avea un bebe:(

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.