Am reusit sa ajung si eu la proiectia de film organizata de Fundatia Estuar si Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei la Casa de Cultura. Excelent film, si pe IMDB are nota mare…
Pe scurt, filmul prezinta viata unui matematician bolnav de schizofrenie. Inainte si dupa proiectie au fost discutii referitoare la subiect in general (boli mintale).
Numarul participantilor a fost mare, i-a luat prin surprindere si pe organizatori, care au inchiriat o sala mica, fara loc pentru toata lumea.
Proiectie film: O minte sclipitoare
E laudabila initiativa organizatorilor, dar am cateva sugestii pentru cresterea calitatii:
– discutiile avand ca tema bolile mintale, era inevitabila integrarea informatiilor medicale. In cazul asta ar fi trebuit sa fie acolo si un medic psihiatru care ar putea raspunde mai exact intrebarilor. In lipsa lui era de preferat ca prezentatoarea sa evite raspunsul la intrebarile medicale prin scuze gen: „nu e de competenta mea” sau „mai bine intrebati un medic specialist” pentru ca au fost cazuri cand raspunsul nu era tocmai corect. Nu e nici o rusine sa admiti ca nu cunosti informatii dintr-un domeniu strain pregatirii profesionale pe care o ai.
– nestiind numarul aproximativ de participanti nu ai cum sa inchiriezi o sala potrivita. De obicei la astfel de evenimente se fac inscrieri online care pot da informatii adecvate pentru a asigura conditii bune.
– problemele tehnice sunt inevitabile, nu au deranjat chiar daca totul a durat 4 ore 🙂
chiar daca a fost sala mica pentru un asa mare numar de spectatori vreau sa va s
pun faptul ca filmul a fost ca o lectie de viatapentru toti care l-au vazut dar s-a putut evidentia unele aspecte ce tin atat de caracterizarea bolii psihice -ca in filmul respectiv boala era schozofrenia paranoica-dar si relatiile dintre bolnavul psihic cu familia ,colectivul de la scoala,cat si cu medicul psihiatru.Pe aceasta cale vreau sa multumesc celor care au avut aceasta intiativa adca FACULTATII DE PSIHOLOGIE SI STINTELE EDUCATIE ,CENTRULUI DE PERSOANE PSIHIC ESTUAR,cat si PARTENERILOR SAU SPOSORILORcare au ajutat acdeste doua institutii sa realizeze acdeasta campanie de sen sibilizare si de destigmatizare a societati cu privire la intgrabilitatea in societate a persoanelor cu,, probleme phihice”.Sper sa mai fie astfel de activitati.
As avea o mentiune la mesajul legat de proiectia de film. Nu s-a mentionat ca „prezentatoarea” era de profesie psihoterapeut, deci prin definitie la fel de competenta pentru a vorbi despre probleme legate de boli mintale, ca si un psihiatru. Iar daca ati fost atenti la intrebari, nu cele legate de probleme medicale i-au ridicat dificultati dnei psihoterapeut, ci anumite intrebari despre torturile din Guantanamo sau despre cat de bolnavi sunt politicienii nostri, intrebari care erau cu totul iesite din context.
Va multumim pentru sugestia cu inscrierile online.
o mica rectificare pentru a evita confuziile. In mesajul anterior m-am referit la dna profesor care a sustinut prezentarea de dupa film ca fiind psihoterapeut. Nu stiu daca v-ati referit la aceeasi persoana.