O Noua Gena Implicata in Cancerul Pulmonar

A fost identificata o noua gena implicata in cancerul pulmonar. Descoperirea genei Dmp1 ar putea ajuta intelegerea a ceea ce declanseaza cancerul pulmonar la nivel celular.

Cercetatorii de la Universitatea Wake Forest au analizat 51 de probe de cancer pulmonar si au decoperit ca gena Dmp1, care in mod normal functioneaza inhiband formarea tumorii, era inactiva la 35% dintre cancerele pulmonare.

Studiul a fost publicat in jurnalul Cancer Cell in editia din 15 octombrie.

Studiile precedente efectuate pe soareci au relevat faptul ca gena Dmp1 ajuta la activarea supresorilor numiti p53 si Arf. Cand gena Dmp1 nu functioneaza, cei 2 inhibitori tumorali nu sunt disponibili pentru a omori celulele canceroase.

Dr. Kazushi Inoue a afirmat ca „Nimeni nu se gandea ca gena este implicata in tumorile umane. Acesta a fost primul studiu care demonstreaza aceasta implicare.”

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.