O Pisica Intra in Istoria Geneticii

pisica din rasa abyssinianScienceDaily a publicat o declaratie pentru presa conform careia geneticienii au cartat genumul lui Cinnamon, o pisica in varsta de 4 ani din rasa Abyssinian. Astfel, felinele au ajuns ultimele animale cu ADN-ul descifrat.

De ce este important? Pisicile sunt predispuse la 250 de boli, multe similare cu bolile oamenilor. Cu cat se inteleg mai bine caracterele genetice ale pisicilor, cu atat cresc si sansele de a gasi tratamente pentru Sida, boli retiniene, diabet, cancer, SARS.

Analiza secventei genomice a felinelor poate furniza date si despre evolutia spre domesticire a pisicilor.

Ca si alte mamifere, pisicile au in jur de 20.000 de gene. Comparand genomul lor – genele care construiesc si mentin corpul – cu genele altor mamifere, cercetatorii pot studia diferentele de biologie, evolutie si comportament.

Cinnamon este o pisica timida. In timp ce alte pisici din laboratorul Dr. Kristina Narfstrom, Missouri, se intrec pentru a capta atentia studentilor la medicina veterinara, Cinnamon este mai reticenta, preferand sa stea sa priveasca joaca celorlalte pisici.

4 raspunsuri

  1. interesant 😛

  2. Da foarte tare sper sa se poata faca medicamente pt toata lomea care are nevoie..!

  3. beto……….bv tuh matza

  4. da…poi ii interesant da nu prea am inteles:D

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.