Obezitatea Creste Riscul de Cancer Endometrial

Menopauza timpurie expune femeile obeze la un risc mare de a dezvolta cancer endometrial. Conform unui studiu recent, obezitatea, o entitate clinica in relatie cu boli cardiace, vasculare, diabet etc, creste riscul femeilor de a dezvolta cancer endometrial.

Cele mai expuse riscului de cancer endometrial sunt femeile mai tinere, obeze, care au menopauza timpurie. Femeile cu Indice de Masa Corporala (IMC) peste 35 si ultima menstruatie inainte de 45 de ani au un risc de 21,7 ori mai mare pentru cancer de endometru.

La femeile cu ultima menstruatie dupa 45 de ani, dar care au indicele de masa corporala peste 35, riscul de cancer endometrial este de 3,7 ori mai mare.

Dezechilibrele hormonale, in special lipsa progesteronului, sunt considerate responsabile de cresterea riscului de cancer endometrial la aceste femei. Cercetatorii au concluzionat ca riscul de cancer endometrial incepe sa creasca odata cu depasirea unui indice de masa corporala de 25.

1 raspuns

  1. Pop Diana Lucia

    Am 32 ani,155cm 78 kg si sufar de hipotiroidism de LA varsta de 15 ani.Am facut tratament cu eutirox dar nu a ajutat LA mimic .Din pacate am simtomele de cancer endometrial.Ca rog sa imi prezentati un tratament pe baza de plante.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.