Obezitatea In Sarcina

Sarcina este un moment esential in care medicii ar trebui sa consilieze femeile referitor la controlul greutatii pentru ca in aceasta perioada receptivitatea la sugestiile referitoare la schimbarea stilului de viata este maxima.

Obezitatea maternala, definita printr-un IMC (Indice de Masa Corporala) mai mare de 30kg/mp, este o problema de interes medical global pentru ca se asociaza cu cresterea riscului de diabet gestational, preeclampsie, sarcina prelungita, necesitatea inducerii artificiale a travaliului, nastere prin cezariana, pierdere de sarcina, nasterea unui fat mort sau deces neonatal.

Intr-un articol publicat in ultimul numar al BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology, autorii au analizat 6 studii desfasurate pe o perioada de 13 ani cu scopul de a caracteriza modul in care femeile obeze percep sarcina.

In unul dintre studii, femeile cu IMC mai mare de 25kg/mp si-au manifestat sentimente pozitive referitor la modificarile aparute in sarcina si s-au eliberat psihic de stigma asociata cu supraponderea.

Mai mult decat atat, multe femei au simtit ca sporul ponderal din sarcina este acceptabil si aveau intentia sa se concentreze pe pierderea greutatii dupa nastere.

Multe femei erau constiente de beneficiile unui stil de viata sanatos si percepeau sarcina ca un eveniment important pentru a incepe schimbarile in stilul lor de viata, contrar lipsei de consiliere din partea medicilor.

2 raspunsuri

  1. Ce ar trebuio sa manance femeile pe timpil sarcinii ca bebelusul sa aiba tot ce are nevoie si ele sa nu ze ingrase exagerat de mult?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.