Obezitatea Scade Sanatatea Sexuala

Femeile obeze au de 4 ori mai multe sarcini nedorite decat cele cu indice de masa corporala (IMC) normal, chiar daca au parte de activitate sexuala mai putina, iar barbatii obezi au mai multe boli cu transmitere sexuala decat cei cu IMC normal, chiar daca au mai putine partenere sexuale.

Studiul publicat ieri in British Medical Journal a ridicat problema obezitatii ca factor de risc pentru sanatatea sexuala in tarile dezvoltate, iar mesajul transmis a fost ca obezitatea afecteaza sanatatea si longevitatea, dar si viata sexuala.

Au fost intervievati 12.364 barbati si femei cu varste intre 18 si 69 de ani, jumatate dintre ei avand IMC normal (18,5-25), 2.500 fiind supraponderali (IMC intre 25 si 30), iar 750 obezi (IMC peste 30).

Comparat cu barbatii avand IMC normal, cei obezi au avut o probabilitate cu 70% mai mica de a avea mai mult de o partenera in ultimul an, iar probabilitatea de a suferi de disfunctie erectila a fost cu 250% mai mare.

In cazul femeilor, disfunctia sexuala nu a fost asociata cu obezitatea, dar probabilitatea de a folosi metode contraceptive a fost mult mai mica, de aceea rata sarcinilor nedorite a fost crescuta fata de femeile cu IMC normal.

Probabilitatea femeilor obeze de a-si fi intalnit partenerul pe internet a fost de 5 ori mai mare decat pentru femeile normoponderale.

Un alt studiu publicat recent in jurnalul Fertility and Sterility a evidentiat faptul ca obezitatea se asociaza si cu un risc marit de avort, ca si pondere obezitatea fiind pe locul 2 dupa varsta materna.

2 raspunsuri

  1. si persoanele subponderale?:P

  2. Eu stiam ceva de genul ca barbatii supraponderali au libidoul mai scazut deoarece grasimea transforma testosteronul in estrogen(or something like that).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.