Oferirea Contraceptivelor Hormonale Gratuit Scade Rata Avorturilor

Norvegienii au facut un studiu in care au oferit gratuit contraceptive hormonale tinerelor din doua orase observand ca dupa un an rata avorturilor a scazut considerabil.

Orasele incluse in studiu au fost Tromso si Hamar, acestea fiind comparate cu Bodo si Porsgrunn. 3500 de tinere cu varsta intre 20 si 24 de ani au primit contraceptive hormonale gratuite intre mai 2008 si mai 2009.

S-a aleas acest grup de varsta pentru ca rata avorturilor este cea mai mare la acest nivel.

Ca fapt divers, in 2002 norvegienii au inceput sa ofere contraceptive gratuite adolescentelor cu varsta intre 16 si 19 ani, iar rata avorturilor a scazut dramatic pentru a ajunge la un minim in 2005. In 2006, cand autoritatile au modificat schema de acordare a contraceptivelor si au introdus plata partiala pentru contraceptivele hormonale, numarul avorturilor a reinceput sa creasca. De atunci cresterea este tot mai mare in fiecare an, ceea ce a dus la realizarea studiului inceput in 2008.

93% dintre femeile din Norvegia au folosit la un moment dat in viata metode contraceptive hormonale (contraceptive orale, mini pilule, injectii contraceptive, plasturi, inele vaginale. dispozitive intrauterine, implanturi, spirale hormonale etc).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.