Orgasm in Timpul Nasterii

Orgasmul este destinatia fianala a unui contact sexual, dar din cauza presiunii care se pune asupra obtinerii unui orgasm, de multe ori se intampina dificultati.

Multe persoane se intreaba daca au avut vreodata orgasm, sau daca placerea pe care o au la un moment dat in timpul unui act sexual este orgasm sau nu corespunde definitiei orgasmului. Ideea de baza este ca fiecare simte orgasmul diferit si este aiurea sa se compare cu ce simte altcineva.

Din cauza insistentelor pe ideea de orgasm s-a ajuns la mimarea lui, obtinerea asa numitului orgasm fals, in care din cauza presiunilor venite din partea partenerului, partenera alege sa mimeze orgasmul pentru a evita eventualele discutii post sex.

Exista studii care sustin ca peste 50% dintre femei au mimat la un moment dat orgasmul la un contact sexual cu o persoana de sex opus. In functie de esantioanele chestionate, procentul femeilor care au mimat un orgasm se situeaza intre 19% si 68%.

Marea majoritate a persoanelor care au orgasm raporteaza obtinerea lui in timpul activitatii sexuale, dar pentru a confirma afirmatia de mai sus (conform careia stresul psihic cauzat de dorinta obtinerii unui orgasm poate impiedica aparitia orgasmului, iar relaxarea psihica si abaterea de la gandul unui orgasm poate creste sansa obtinerii unui orgasm) va prezint mai jos un fenomen relativ ciudat, dar nu ilogic din punct de vedere medical.

Chiar daca cele mai frecvente cuvinte asociate cu nasterea naturala sunt durere, chin, frica, traumatizant, insuportabil etc etc, pentru o femeie din Hawaii acestea s-au transformat in placere si euforie. Femeia afirma ca a avut un orgasm in timp ce-si nastea fiul.

Orgasmul in timpul nasterii vaginale are si suport stiintific: cand este expulzat, fatul urmeaza acelasi traseu ca si un penis. La asta se adauga si excesul hormonal: prolactina, oxitocina, beta-endorfine (acestea fiind substante ale euforiei).

Exista si un site care promoveaza fenomenul orgasmului la nastere: orgasmic birth

4 raspunsuri

 1. Buna seara domnul doctor vreu sa va intreb sunt de 10 ani cu sotul meu si e primul barbat din viata mea.Si am o problema am descoperit ca nu am orgasm prin contact sexulal si prin alte metode ce asi putea face va rog sa ma sfatuiri.

 2. Dr Laura Stirbu

  salut
  iti recomand un control la un sexolog. de obicei tot ginecologii iau aceasta supra-specialitate.
  sanatate

 3. multumesc pt raspuns credeti ca ai afecta daca vrei sa ramai insarcinata

 4. Dr Laura Stirbu

  cu placere.
  nu are treaba atingerea orgasmului cu sarcina. daca ambii parteneri sunt fertili si perioada este cea e ovulatiei, avem toate ingredientele pentru ca o femeie sa ramana gravida.
  sanatate

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.