Orologiul Mortii

OMS a inaugurat astazi Orologiul Mortii, un dispozitiv care tine evidenta deceselor datorate tabacului.

Anul acesta se asteapta sa moara inca 5 milioane de oameni din cauza fumatului (mai mult decat malarie + Tuberculoza + SIDA la un loc), adunandu-se la restul de aproape 40 de milioane din 1999 pana acum.

orologiul mortii
Poza de la inaugurare, who.int

2 raspunsuri

  1. … si atunci cum naiba se face ca suntm bombardati ca populatia de pe glob se inmlteste, ca suntem prea multi. Aici se vorbeste doar despre decesele provocate de tutun, dar daca s-ar face cate unul pentru fiecare maladie in parte, pentru toate cauzele ce produc decesele, precum si numarul de nasteri vom vedea ce mincini gogonate ne spun astia cu cresterea populatiei globului.

  2. wow. nitel socanta maniera de sensibilizare a populatiei. din pacate imi face mie impresia ca vor fi „miscati” de „orologiul mortii” doar cei care stiu deja toate implicatiile fumatului si nu stiu in ce masura genul asta de exercitii de imagine poate „castiga” noi persoane de partea celor care s-au lasat de fumat. cu toate astea niciun efort in plus nu este o pierdere de vreme din moment ce, din pacate, in cazul majoritatii fumatorilor only cancer cures smoking :(.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.