Ovarul Drept Este Mai Potent

S-a demonstrat pana acum faptul ca anumite caracteristici ale unui ciclu menstrual influenteaza potentialul conceptional al ciclului urmator, iar unul dintre noii factori care sunt luati in calcul este ovarul pe care se dezvolta foliculul dominant care va elibera ovulul.

Ovulatiile consecutive alternative (ovulatii contralaterale) scurteaza durata fazei foliculare si cresc sansele de a concepe in al 2-lea ciclu, comparat cu situatia in care si a 2-a ovulatie are loc pe acelasi ovar (ovulatie ipsilaterala). Mai mult decat atat, se pare ca ovulele eliberate din ovarul drept au potential mai mare decat ovulele eliberate din ovarul stang.

Dezvoltarea foliculara de la stadiul preantral pana la stadiul preovulator are loc pe parcursul a 3 cicluri menstruale, astfel ca intr-un studiu publicat in ultimul numar al revistei Fertility and Sterility autorii au analizat sansele de a ramane insarcinata in functie de ovarul care ovuleaza in ultimele 3 cicluri menstruale.

In studiu au fost incluse 335 de femei carora li s-au monitorizat 1618 cicluri menstruale cu ajutorul ecografiei transvaginale. Au existat 8 tipare de ovulatie in functie de ovarul cu folicul dominant: SSD, DSD, SDD, DDD, DDS, SDS, DSS, respectiv SSS (D = dreapta, S = stanga).

O prima informatie interesanta este faptul ca 2 cicluri anovulatorii consecutive cresc sansa de a concepe in al 3-lea ciclu daca are loc ovulatie.

Cea mai mare rata de conceptie a fost in cazul in care ovulatia actuala a fost din ovarul drept, iar cele 2 anterioare au fost din ovarul stang. Mai mult decat atat, in aceasta situatie sansa de a concepe un baiat a fost cea mai mare, 76,2%. Sansa cea mai mica de a concepe un baiat a fost in cazul SSS, 31,3%.

3 raspunsuri

  1. Inseamna ca este adevarata teoria cum ca daca ovulatia se produce din ovarul drept iese baiat iar daca se produce din ovarul stang iese fata? Si totusi sexul este determinat de spermatozoizii x si y…

  2. daca am un ovar mai mare care ii dreptul fac fata?vreau un raspuns va rog

  3. Eu am avut ovulatia pe partea dreapta și a fost fata, asa ca nu este adevărată treaba cu stângul și dreptul (fata sau băiat) , vecina mea a avut pe stângul ovulatia și are tot fata :)))

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.