Pancreasul Artificial

Din luna ianuarie a acestui an, britanicii au inceput un studiu pe mai multi copii diagnosticati cu diabet zaharat de tip 1, testand un pancreas artificial. Acesta este format dintr-un senzor, un program computerizat care calculeaza cantitatea de insulina necesara pentru mentinerea unui nivel normal al glicemiei, si o pompa de insulina. Acest ansamblu le-ar putea permite celor care il poarta sa aiba un control mai usor asupra nivelului de glucoza din sange.

Pancreasul artificial le-ar putea oferi diabeticilor un stil de viata mai flexibil, relaxat si i-ar feri decomplicatiile diabetului, deoarece un nivel normal de glucoza in sange scade serios riscurile aparitiei unor boli grave precum orbire, probleme renale, accidente cerebrale sau moarte prematura.

Cercetatorii spera ca in maxim 2 ani de zile acest dispozitiv sa fie utilizat de copii si adulti chiar acasa.

2 raspunsuri

  1. BUCULEI CRISTIAN

    Tatal meu are 60 de ani si sufera de tumoare la capul pancreas s-ar putea face ceva in privinta lui ?

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Va trebui sa luati legatura cu un medic chirurg, nu stiu ce se poate face in cazul asta. Pancreasul artificial e doar in stadiul de experiment, dar pe langa insulina (metabolismul glucidic), pancreasul are si alte functii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.