Pandemie: Gripa Porcina a Ajuns la Gradul 6 de Alerta Pandemica

Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat astazi pandemia gripei porcine A(H1N1). Din 1900 pana acum au mai existat 3 pandemii.

Gripa „spaniola”, in 1918, a ucis 40-50 de milioane de persoane. Gripa „asiatica”, in 1957, a facut 2 milioane de victime, iar gripa „Hong Kong”, in 1968, a provocat 1 milion de decese.

O pandemie apare cand se dezvolta un nou virus gripal si incepe sa se raspandeasca la fel de usor ca si gripa normala (tuse si stranut). Din cauza ca virusul e nou, sistemul imun al oamenilor nu are anticorpi specifici virusului in cauza, ceea ce determina imbolnaviri mult mai grave decat in cazul gripei normale.

Pana acum, gripa „porcina” a provocat 147 de decese din aproximativ 30.000 de persoane infectate.

In Romania au fost 11 cazuri confirmate de infectie cu virusul gripei porcine A(H1N1).

1 raspuns

  1. oare gripa asta va provoca sfarsitul umanitatii

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.