Papa Este Impotriva Studiilor pe Celulele Stem ale Embrionilor

Reuters – Papa Benedict cere oamenilor de stiinta sa nu mai foloseasca celule de la embrioni in scopul cercetarii, afirmand ca aceasta practica afecteaza „demnitatea vietii umane”.

Vaticanul este un sustinator al cercetarii pe celule stem atata timp cat viata embrionilor nu este afectata.

„Distrugerea embrionilor umani, indiferent de motivatie (recoltare de celule stem sau alt scop), contrazice intentia declarata de a promova bunastarea umana”

Biserica sprijina cercetarile pe celule de la adulti, chiar si alternativele la cercetarile pe embrioni, cum este folosirea lichidului amniotic.

2 raspunsuri

  1. Are dreptate papa, ca distrugerea vietii oricat de incipienta ar fi aceasta tot crima se numeste, vrem sau nu vrem, si cred ca cercetarile pe celulele stem adulte sunt mai de folos

  2. Cred ca institutia religioasa afecteaza demnitatea vietii umane, inca din 500 si ceva d.H., cand imparatul roman Iustinian a inchis Academia fondata de Platon (prima universitate din lume si care deja avea atunci o vechime de aproape 1000 de ani) pe motiv ca ar reprezenta o amenintare la adresa crestinismului proaspat introdus ca religie oficiala. Ce il face oare pe papa sa creada ca un porc sau o vaca pe care oamenii le taie sa le manance simt mai putina durere decat un embrion de cateva zile?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.