Parintii Fumatori Sunt Mai Responsabili Legat De Vaccinarea Anti HPV

De la aparitia primului vaccin profilactic pentru infectia cu HPV s-au facut o serie de studii prin care s-a urmarit corelarea unor factori sociali sau demografici cu acceptarea sau refuzul vaccinarii anti HPV.

Un studiu publicat in numarul din februarie al jurnalului Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention releva faptul ca parintii care au fumat sau inca fumeaza sunt cei care accepta sa isi vaccineze fetitele. La polul opus sunt parintii care apeleaza mai des la terapii medicale alternative si au activitate fizica scazuta.

Unele studii realizate anterior sugereaza ca persoanele care au stilul de viata mai riscant (fumatori, consumatori cronici de alcool etc) tind sa neglijeze programele medicale de prevenire, printre care si vaccinarile. Din fericire nu e si cazul vaccinarii anti HPV, parintii fumatori fiind mai informati legat de cancer si riscurile asociate astfel incat sunt dispusi sa accepte mai usor vaccinarea anti HPV a fetitelor lor.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.