Pastila Electronica

Cercetatorii de la Philips au dezvoltat o pastila bazata pe tehnologie electronica. Particularitatea acesteia este ca poate administra un anumit medicament la un loc bine tintit din tubul digestiv (de la esofag la anus).

pastila electronica
Pastila electronica

Capsula pastilei este din plastic, iar 2/3 din interior este cupat de un microprocesor, restul de 1/3 ramanand medicamentului. Principiul de baza este legat de detectarea pH-ului in diferite zone ale tubului digestiv (puternic acid in stomac, mai slab acid in intestinul subtire si acid puternic in intestinul gros) pentru identificarea zonei tinta in care va elibera substanta medicamentoasa.

In acest fel se spera tratarea unor afectiuni cum sunt colitele sau Boala Crohn, iar efectele adverse ar fi minime din cauza administrarii in punct fix, fara a fi nevoie de cantitate mare de substante.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.