Pentru Cei Mai In Varsta

Stiam ca pe vremea comunista exista o politica agresiva de promovare a sporului natural prin interzicerea avortului si stimularea procrearii, dar chiar asa?

Decretul 441 din 26 decembrie 1985 permitea avorturile doar in cazul femeilor care au depasit varsta de 42 de ani sau care au dat deja nastere la cel putin cinci copii. In teorie, mamele a 5 sau mai multi copii ar fi avut dreptul la privilegii substantiale. Mamele „eroine” a 10 sau mai multi copii aveau dreptul sa primeasca gratuit din partea statului un automobil ARO, transportul cu trenul, precum si o vacanta pe an intr-o statiune balneara.

Poate cineva sa confirme partea cu ARO?

3 raspunsuri

  1. foarte bine. in ziua de azi se inmultesc romii.. (ei nu se gandesc ca nu au cu ce sa-i creasca)

  2. de aro nu stiu dar vacante se primeau am 42 de ani si suntem 7 frati

  3. da am 4 copii si beneficiam de pensia de 450 lei,vacante gratuite…..de ARO nu am auzit decit de diploma cu medalie la cele cu peste 10 copii si facilitati la lumina,gaz etc plus bani plus la alocatii si pensia de maternitate.careera cred ca dubla fata de cea cu 4 copiii……

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.