Perceptia Femeilor Asupra Aspectului Genital

Scriam acum cativa ani despre un nou trend in chirurgia estetica, rejuvenarea vaginala si labioplastia find solicitate din ce in ce mai mult. Numarul labioplastiilor decontate de NHS (National Health System) in UK a crescut de 5 ori intre 2001 si 2010.

Intr-un studiu publicat recent in BJOG (British Journal of Obstetrics and Gynaecology), cercetatorii din Australia au prezentat cateva rezultate interesante referitor la modul cum se poate schimba perceptia femeilor asupra aspectului genitalelor feminine.

Studiul a inclus 97 de femei cu varste intre 18 si 30 de ani, acestea fiind impartite in 3 grupuri.

Femeilor din grupul 1 li s-au aratat imagini cu vulve/labii modificate chirurgical (chirurgie estetica). Femeilor din grupul 2 li s-au aratat imagini cu vulve naturale, nemodificate. Femeilor din grupul 3 nu li s-au aratat initial imagini, fiind grupul de control.

Dupa un prim set de imagini vizualizate corespunzator in functie de fiecare grup in parte, a urmat un nou set de imagini mixte afisand atat vulve/labii naturale/nemodificate cat si rezultatul dupa chirurgie estetica, toate femeile din cele 3 grupuri oferind note in functie de ce considera ca ar fi normal, acceptat de societate.

Concluzia a fost ca femeile carora li s-au aratat initial vulve/labii modificate estetic au oferit in al doilea set note mult mai bune imaginilor afisand vulve/labii dupa chirurgie estetica. Intrebate care ar fi idealul acceptat de societate, toate femeile din cele 3 grupuri au oferit note mai bune rezultatelor dupa labioplastie, dar din nou, notele venind de la grupul care a vazut initial vulve/labii cosmetizate, a oferit note cu 13% mai mari comparat cu restul femeilor. Cu alte cuvinte, succesul chirurgiei estetice a vulvei/labiilor va fi cu atat mai accentuat cu cat femeile vor vizualiza mai multe imagini cu rezultate ale labioplastiilor.

3 raspunsuri

  1. buna ziua domnul doctor eu sint doctor din kurdistan -arbil din iraq as vreau sa fac specilzare fara frecventa …cum sa fac

  2. Buna!Am 20 de ani ?i am observat c? labiile s-au lungit parc?.Am ciclul menstrual regulat ?i mereu am folosit absorbante.Poate fi asta cauza?

  3. Buna seara! Nu as fii scris aici daca nu eram atat de curioasa in ce priveste ” intimitatea” mea . De curand am observat o schimbare,labiile mele sunt mai inchise la culoare ca deobicei si nu stiu de ce.
    Sunt o persoana foarte curioasa cu tot ce se intampla cu mine. Asta mi s-a parut stanjenitor,dar trebuia sa cer ajutor cuiva. O sa astept raspuns. Multumesc din suflet!❣

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.