Perioada de Alaptare si Beneficiile Mamei

alaptatOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda ca in primele 6 luni de viata, bebelusul sa fie hranit doar cu lapte matern, urmand ca pana la 2 ani sau mai mult (unele mame prefera alaptatul pe perioade mai lungi) sa se introduca si alte alimente asociate alaptarii.

Motivele invocate pentru incurajarea alaptarii sunt legate de sanatatea bebelusului (nutrienti, anticorpi, disponibilitate, TA normala, colesterol scazut, risc scazut de obezitate si diabet de tip 2 etc), mai putin a mamei (lipsa menstruatiei, scaderea riscului de cancer ovarian si de san, scadere in greutate).

Un nou studiu care a inclus 140.000 de femei post-menopauza s-a concentrat pe scoaterea in evidenta a beneficiilor mamei in urma alaptatului. S-a concluzionat ca femeile care au alaptat o perioada mai mare de un an au riscul de a dezvolta patologii cardio-vasculare cu 10% mai scazut decat cele care nu au alaptat.

Alaptatul chiar si pe perioade scurte (o luna) scade riscul de diabet, hipercolesterolemie si hipertensiune arteriala.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.