Perioada Dintre Un Avort Si-o Viitoare Sarcina

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o perioada minima de 6 luni intre pierderea unei sarcini si o noua incercare de a ramane insarcinata, sustinand ca odata cu cresterea perioadei sansele de a avea un bebelus sanatos sunt mai mari.

Contrar acestor recomandari, un nou studiu publicat in British Medical Journal sugereaza ca femeile care au suferit o pierdere de sarcina nu trebuie sa astepte inainte de a incerca din nou.

Conform studiului, femeile care concep in primele 6 luni de la o pierdere de sarcina au riscul scazut de avort, oprire in evolutie sau sarcina ectopica. Comparat cu femeile care au o noua sarcina dupa 6-12 luni, cele care raman insarcinate in primele 6 luni au o incidenta mai mica a nasterii prin cezariana, nastere prematura sau greutate mica la nastere.

Mai mult decat atat, la femeile cu varsta peste 35 de ani, decalarea incercarii de a obtine o noua sarcina are riscuri si mai importante din cauza problemelor de fertilitate aferente varstei.

Exista unele cazuri cand amanarea unei noi incercari este justificata, de exemplu in cazul infectiilor post avort, dar nu trebuie plecat de la premisa ca fiecare femeie trebuie sa astepte cel putin 6 luni. Doar medicul obstetrician care are toate datele despre caz poate face recomandarea cea mai potrivita.

1 raspuns

  1. Ferenti Adriana Maria

    Eu vreau o sarcina dar nu am avut mult timp contact sexual de 8 luni e posibil sa r?mân? repede ansarcinata am 38 de ani

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.