Peste 1.200.000 De Romani S-au Vaccinat Impotriva Gripei Porcine

Si culmea… nici un deces din cauza asta… Gandeste-te cati s-au vaccinat in intreaga lume…

Pana azi au fost 6778 cazuri de gripa porcina, dintre care 109 decese.

Care e mai periculos atunci? Vaccinul sau gripa?

Centrul National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile a informat ca, pana la data de 17 ianuarie 2010 au fost vaccinate impotriva virusului pandemic 1.241.969 persoane. Dintre acestea, 700.353 de persoane s-au imunizat in saptamana 11-17 ianuarie a.c.

Din cele 30 posibile reactii adverse postvaccinale raportate, in urma analizelor s-a confirmat un numar de 13.

Reactiile adverse confirmate au fost usoare si s-au manifestat prin roseata la locul vaccinarii, stari de subfebrilitate pasagera, dureri de cap. Nu a fost inregistrata nicio reactie adversa severa postvaccinala.

1 raspuns

  1. intrevad cumva mici ironii febrile pe aceasta tema ?! „Si culmea..nici un deces”

    am promis ca voi deschide pe forum un astfel de subiect dar momentan mai astept.de fapt m-am hotarat pe blog-ul meu sa scriu cateva opinii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.