Pfizer Amendata Cu 2,3 Miliarde De Dolari

Pfizer, cea mai importanta companie farmaceutica, a acceptat sa plateasca 2,3 miliarde de dolari pentru nerespectarea regulilor de publicitate.

Antiinflamatorul Bextra a fost retras de pe piata in 2005, iar pentru ca Pfizer l-a promovat sub doze neacceptate de FDA (Food and Drug Administration) a fost data in judecata.

1 miliard de dolari sunt plati civile din cauza mai multor medicamente, iar 1,3 miliarde de dolari sunt amenda aferenta medicamentului Bextra.

Este o amenda record in sectorul sanatatii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.