Pilule Contraceptive Nehormonale

Cercetatorii au facut o descoperire care ar putea duce la aparitia pilulelor contraceptive nehormonale. Se stia ca spermatozoizii sunt atrasi de ovul prin chemotactism, dar nu se cunostea exact mecanismul.

Studiul publicat in jurnalul Nature a explicat modul in care progesteronul secretat de celulele din jurul ovulului atrag spermatozoizii eliberati in timpul actului sexual. Conform autorilor, bazat pe aceasta atractie dintre ovul si spermatozoizi, se vor putea sintetiza substante care sa blocheze semnalele trimise de ovul astfel incat spermatozoizii sa nu-l mai fecundeze.

Pilulele contraceptive hormonale functioneaza prin blocarea ovulatiei, care duce la imposibilitatea fertilizarii si aparitiei unei sarcini. Chiar daca siguranta folosirii contraceptivelor orale este dovedita pentru majoritatea femeilor, in unele cazuri acestea sunt contraindicate, astfel ca dezvoltarea unor noi metode contraceptive este ideala.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.