Plaman Portabil

Exista peste 40 de patologii care afecteaza plamanii si caile respiratorii scazand capacitatea de respiratie: cancer pulmonar, tuberculoza, astm, BPOC, fibroza chistica, gripa aviara, bronsiolita etc. In cazul afectiunilor grave, singura posibilitate de tratament este transplantul de plaman.

Din cauza numarului mare de pacienti care au nevoie de astfel de transplant, listele continand sute de nume in diferite tari, cercetatorii au incercat sa dezvolte un dispozitiv care sa preia functia plamanului. Asa s-a ajuns la prototipul prezentat zilele trecute de catre profesorul Bill Johns care a inceput cercetarea dupa moartea fiului sau (fibroza chistica).

Video: Plaman Portabil

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.