Poluarea Afecteaza Dezvoltarea Intrauterina

Un studiu care a observat 336,000 de copii nascuti intre 1999 si 2003 sustine ca expunerea mamei la poluarea din trafic este direct proportionala cu riscul de a naste un copil subdezvoltat.

Pentru a putea ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au facut o baza de date cu informatii despre mama (etnie, casatorita sau nu, educatie, fumatoare sau nu, domiciliu etc), copil (informatii din certificatul de nastere si din arhiva spitalului in care s-a nascut) si nivelul poluarii din zona rezidentiala (din punctele de monitorizare a poluarii).

Mamele care au avut nou-nascuti cu greutate mica sau foarte mica au apartinut categoriei cu varsta mica, mai putin educate, de etnie Afro-Americana, fumatoare, mai sarace si nemaritate.

Chiar dupa luarea acestor factori in evidenta s-a gasit o legatura intre nivelul crescut de poluare si restrictia in cresterea fatului.

Studiul a fost publicat in Journal of Epidemiology and Community.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.