Populatia Indiei Va Depasi China Pana In 2025

Conform United States Census Bureau (census.gov/Press-Release/www/releases/archives/international_population/014499.html), 2025 va fi anul in care populatia Indiei va ajunge mai mare decat populatia Chinei.

Varful maxim al populatiei Chinei, 1,4 miliarde, va fi atins mai repede decat estimarile anterioare. Rata fertilitatii a scazut la sub 1,6 nasteri/femeie in ultima decada, de la 2,2 nasteri/femeie in 1990. In India, rata fertilitatii este de 2,7 nasteri/femeie.

China si India insumeaza 37% din populatia globului (6,8 miliarde). In fiecare minut se nasc 250 de oameni si decedeaza 107, rezultand o crestere de peste 75 de milioane anual.

Dupa China si India, cele mai populate tari sunt in ordine: Statele Unite, Indonezia, Brazilia, Pakistan, Banglades, Nigeria, Rusia si Japonia.

Estimarile sustin ca exista peste 11 milioane de oameni cu varsta peste 90 de ani, iar peste 326.000 au varsta peste 100 de ani.

Se nasc mai multi baieti decat fete, dar femeile depasesc barbatii ca numar in jurul varstei de 40 de ani.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.