Porcii sunt o Noua Sursa de Celule Stem

Cercetatorii chinezi au gasit o metoda prin care sa transforme celule adulte de la porci in celule stem pluripotente, aceasta reusita avand implicatii pozitive pentru sanatatea umana.

Urmatorul pas este modificarea genelor sistemului imun porcin astfel incat organele lor sa poata fi transplantate la oameni, in special in cazurile de insuficienta a diferitelor organe (ficat, rinichi etc).

Celulele reprogramate in celule stem apartin unui porc de 10 saptamani, iar recoltarea s-a facut din ureche si maduva osoasa.

Pe langa beneficiul pe care l-ar putea avea pentru sanatatea umana, cercetatorii spera sa imbunatateasca si cresterea porcilor in ferme, facandu-i mai rezistenti la imbolnaviri si modificand rata de crestere.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.