Prea Batrana Sa Adopte Un Copil, Dar…

… are voie sa urmeze tratament de fertilizare in vitro… Normal sau nu, cine suntem noi sa judecam?

Sue este o englezoaica in varsta de 59 de ani care isi doreste un al doilea copil, dupa ce a reusit sa conceapa unul cu ajutorul unei clinici de fertilizare in vitro din Rusia in urma cu 2 ani.

A apelat deja la o clinica privata de infertilitate din Anglia, iar raspunsul a fost pozitiv. Problema e ca limita recomandata pentru a face fertilizare in vitro e 40 de ani, clinicile private merg pana la 50, dar ea are deja 59… Oricum e linistita pentru ca sotul ei e cu 11 ani mai tanar, deci cand ea nu va mai fi in zona… „va fi cine sa aiba grija de copii”.

Trecand la o alta discutie, un studiu recent a descoperit ca perioadele lungi de incercari pentru a concepe un copil se finalizeaza cu un risc marit de a avea copii cu probleme. Mai mult decat atat, si mama poate suferi din cauza unei sarcini care se lasa mult asteptata.

Au fost investigate 17.114 sarcini incheiate prin nastere intre 1989 si 2007. Femeile care au incercat mai mult de 2 ani sa conceapa au avut un risc cu 51-64% mai mare de a avea diabet asociat sarcinii sau de a naste un copil cu probleme.

Cu cat se inainteaza in varsta, cu atat sansa de a concepe este mai mica. Pana la 35 de ani, 85% dintre femeile fertile reusesc sa aiba o sarcina mai repede de 1 an de incercat, iar peste 35 de ani doar jumatate dintre femei reusesc sa obtina o sarcina intr-un an.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.