Prea Mult Somn Dubleaza Riscul de a Muri

Cercetatorii de la universitatile Warwick si College London au descoperit ca in timp ce lipsa somnului dubleaza riscul de a muri printr-o boala cardiovasculara, prea mult somn poate avea acelasi efect pentru majoritatea bolilor necardiovasculare.

Profesorul Francesco Cappuccio de la Universitatea Warwick, care a prezentat descoperirea la British Sleep Society luni, a spus ca studiul a implicat analiza datelor referitoare la mortalitate si stilul de somn pentru 10.308 de persoane in 2 momente a vietii lor (1985-1988 si apoi 1992-1993).

Sapte ore de somn pe timpul noptii au fost stabilite ca referinta pentru studiu, a adaugat Francesco Cappuccio.

Riscul de a muri prin orice boala a crescut pentru pacientii care si-au diminuat somnul de la 7 la 5 (sau mai putine) ore de 1.7 ori, iar riscul de a muri printr-o boala cardiovasculara a crescut dublu fata de celelalte boli.

Indivizii care au crescut durata de somn la 8 (sau mai multe) ore aveau sanse de doua ori mai mari sa moara prin boli necardiovasculare, fata de cei care nu si-au schimbat stilul de somn.

„Somnul de scurta durata s-a dovedit a fi un factor de risc pentru cresterea in greutate, hipertensiune si diabetul de tip 2, cateodata ducand la moarte.” a afirmat profesorul Cappuccio.

„In ideea de prevenire, descoperirile noastre indica faptul ca somnul constant de 7 ore pe noapte este optim pentru sanatate”.

Studiul va fi publicat in jurnalul Sleep.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.