Prea Multa Apa Strica

Citeam ieri pe blog la Oana Cuzino despre o vizitatoare care tine o cura de slabire conform careia trebuie sa bea zilnic 5 litri de apa. Sunt curios cine poate recomanda o astfel de abordare a kilogramelor in plus…

Saptamana trecuta, The Guardian a publicat un articol in care era prezentat cazul unei persoane cu mania de a bea apa si care a decedat dupa ce a avut acces la un furtun de apa. Andrew Else era aquaholic de 30 de ani, dezvoltandu-si mania din cauza unor dureri cronice la stomac pe care le avea in a 3-a decada de viata.

Fratele victimei este suparat pe supraveghetorii medicali pentru ca n-au reusit sa-l protejeze pe Andrew in ideea in care acesta a mai scapat o data la acelasi furtun in luna mai.

Din cauza consumului excesiv de apa, valoarea sodiului din sange a scazut cauzand probleme cardiace. Testele toxicologice au confirmat intoxicatia cu apa.

Cele mai frecvente astfel de cazuri apar la atletii de la maraton, care din cauza efortului ajung cateodata sa bea apa din reflex.

Chiar daca pare inofensiva, apa, ca si alte alimente/substante/etc, poate crea mari probleme daca e consumata in exces. Apa se bea doar de sete, organismul stie s-o ceara cand are nevoie de ea.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.