Pregorexia – O Problema In Timpul Sarcinii

Pregorexia este termenul medical folosit in cazul femeilor insarcinate care sunt preocupate de mentinerea siluetei prin exercitii si diete extreme. Chiar daca numarul femeilor care mananca prea mult este incomparabil mai mare decat al celor care mananca prea putin in timpul sarcinii, anorexia gravidelor este o patologie care trebuie luata in seama datorita efectelor negative pe care le are asupra fatului.

Riscul ca o femeie sa sufere de pregorexie este mai mare in randul celor cu tulburari de alimentatie existente anterior sarcinii, iar absenta suportului social ingreuneaza situatia. Un rol important par sa-l aiba si revistele pentru femei care promoveaza imaginea unei siluete suple, cateodata doar de dragul imbracamintii.

Daca esti insarcinata si nemultumita de aspectul corpului tau, mergi la medicul obstetrician care urmareste sarcina sau la medicul de familie si impartaseste nelinistea pe care o ai. Acesta te va ajuta sa determini sporul ponderal (surplusul de greutate asociat sarcinii) potrivit bazat pe greutatea anterioara sarcinii si pe indexul de masa corporala (IMC). Este foarte important ca in abordare sa se foloseasca un stil de viata sanatos bazat pe o nutritie adecvata.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.