Prima Banca de Celule Stem Embrionare din Bucuresti

Revista Medica: Centrul Medical Unirea, in parteneriat cu Stem Health Grecia, va deschide prima banca de celule stem embrionare din Bucuresti.

Stem-Health Unirea, va fi inaugurata la inceputul anului 2009 si va lucra dupa standarde occidentale. Centrul Medical Unireaa anuntat inaugurarea, la inceputul anului viitor, a primei banci de celule embrionare stem din Bucuresti. Noua Stem-Health Unirea reprezinta rezultatul unui parteneriat indelungat dintre Centrul Medical Unirea si Stem-Health Grecia si va utiliza metode si protocoale de lucru similare celor ale Cord Blood Bank New England cu sediul in Statele Unite.

Desi utilizata de ceva timp in statele occidentale, aceasta modalitate de tratament cu celule stem, reprezinta un concept recent intrat pe piata din Romania. Aceasta maniera ofera posibilitatea organelor bolnave sa se regenereze pe cale naturala. Celulele stem, sunt celulele de baza ale organismului care au capacitatea de a da nastere oricarui tip de celula, tesut sau organ. Prezente in numar destul de mic, celulele stem se recolteaza la cateva minute de la nastere, numai din cordonul ombilical si pot vindeca un numar semnificativ de boli – de la leucemie, la diferite tipuri de cancer si boli congenitale.

Specialistii Strem Health Grecia avertizeaza noile mamici despre importanta alegerii celei mai potrivite banci de recoltare, in care trebuie sa primeze garantia si siguranta unei perfecte conservari a celulelor, precum si profesionalismul echipei, in conditiile in care exista anumite restrictii in ceea ce priveste prelevarea sau pastrarea acestora.

In conformitate cu etica profesionala si standardele de lucru occidentale, Clinica Stem-Health Unirea, garanteaza bebelusului proprietatea exclusiva a celulelor stem proprii, proprietate care poate fi folosita doar pentru nevoile stricte ale sale sau ale familiei. Intrucat viteza si conditiile de transport in laborator ale sangelui din cordonul ombilical sunt critice, noua banca de celule stem, Stem Health Unirea, va avea sediul chiar langa maternitatea CMU garantand astfel recuperarea si folosirea a cat mai multor celule stem din sangele ombilical.

„Momentan clinica se afla in stadiul de achizitie a echipamentelor pentru asigurarea intregului circuit in cele mai bune conditii – de la recoltare pana la depozitare – dar ne-am propus ca cel tarziu la inceputul anului viitor sa fim prima banca de depozitare de celule embrionare din Romania” a declarat dr. Andreia Valter, Director General Stem Health Unirea.

Dr. Andreia Valter, medic de medicina generala, doctorand in contraceptie hormonala, a lucrat in ultimii 10 ani in departamentul ginecologic al companiei farmaceutice Schering AG.

4 raspunsuri

 1. celulele stem sunt embrionare? nu fetale?..din cate stiam nu e prea etic sa lucrezi cu cele stem embrionare

 2. Dr Laurentiu Craciunas

  Problema eticii se pune din cauza modului de obtinere a celulelor. Pentru un randament bun, celule embrionare se obtin direct din embrion, implicand, evident, distrugerea lui.

  In sangele recoltat din cordonul ombilical la nastere se gasesc, in cantitati mici, si celule stem embrionare, iar metoda de recoltare nu ridica probleme etice.

 3. Astea sunt povesti cu celule stem embrionare in sangele cordonului ombilical.

 4. „…dar ne-am propus ca cel tarziu la inceputul anului viitor sa fim prima banca de depozitare de celule embrionare din Romania” a declarat dr. Andreia Valter, Director General Stem Health Unirea.
  Ca dr. interesat de subiectul acesta, doamna ar trebuii sa fie mai informata si sa stie ca exista deja o banca de depozitare celule stem in Romania, si anume, la TIMISOARA, incepand din anul curent.
  Dar na, asai daca nu te informezi inainte,.. …si da chestia scoasa in evidenta trebuie sa fie ca:Bucurestiul e ‘cel mai tare din parcare’
  Macar de-ar fi, dar dupa cum toti stim…..

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.