Prima Nastere Sub RMN

Un proiect demarat in urma cu 2 ani s-a concretizat zilele trecute printr-o prima nastere naturala monitorizata prin imagistica rezonanta magnetica cu ajutorul unui dispozitiv IRM (Imagistica Rezonanta Magnetica) de la Phillips.

Exista numeraose consensuri referitor la dinamica sarcinii, dar evidentierea prin imagini interne a fiecarui moment vine sa clarifice motivele pentru care unele nasteri nu decurg normal.

Prima Nastere Sub RMN
Prima nastere sub rezonanta magnetica nucleara (Phillips)

Dispozitivul folosit este o adaptare a unui RMN normal, tubular, model Phillips, pentru a permite accesul in jurul gravidei in timpul nasterii. Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) ofera imagini detaliate asupra tesuturilor moi, fiind superioara tomografiei computerizate sau razelor X.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.