Prima Platforma De eLearning Medical Pentru Anatomia Patologica

MedicalStudent.ro lanseaza prima platforma educationala pentru studiul anatomiei patologice, www.ePathology.ro, adresata studentilor si rezidentilor din Romania si Republica Moldova.

Solutia propusa are la baza initiativa studentilor de a moderniza sistemul educational medical prin implementarea tehnologiilor eLearning si eHealth in universitatile de medicina si farmacie si in centrele de pregatire pentru rezidenti.

Prima Platforma De eLearning Medical Pentru Anatomia Patologica

In anul universitar 2007-2008, Echipa MedicalStudent.ro a lansat primul program de eLearning medical gratuit adresat studentilor si medicilor rezidenti din Romania si Republica Moldova, prin Atlasul de Histopatologie, parte integranta a acestei platforme, in cadrul meniului de „Lucrari practice”. In scurt timp dupa lansare a inceput activitatea de extindere a proiectului initial printr-o platforma educationala, cu suport de curs, suport extins pentru lucrari practice, materiale de macroscopie, microscopie, imunohistochimie si biologie moleculara, adaugand si instrumente de telepatologie si microscopie virtuala.

Materialele educationale sunt originale si reprezinta 5 ani de activitate in cercetare si pedagogie in Institutul National de Cercetare Dezvoltare „Victor Babes” din Bucuresti, in colaborare cu catedra de anatomie patologica a UMF „Carol Davila” si laboratorul de anatomie patologica din cadrul INML „Mina Minovici” Bucuresti, iar solutia tehnica vine cu ultimile noutati si concepte aplicate in pedagogia moderna asistata de calculator.

Pe langa suportul complet de curs, partea inovatoare a acestei platforme vine cu modulul de telepatologie statica ce permite atat cadrelor didactice cat si studentilor interesati preponderent de studiul anatomiei patologice sa isi aprofundeze cunostintele. Modulul de telepatologie ofera posibilitatea de publicare a pozelor de microscopie si macroscopie cat si organizarea lor in dosare anatomo-clinice ce pot fi comentate, discutate sau rediagnosticate. Comunitatea stiintifica online creata special pentru a sustine acest proiect, prin modulul de telepatologie, va oferi material didactic nou, cazuri clinice interesante si discutii la zi privind ultimele metode de diagnostic.

www.ePathology.ro este cel de-al treilea proiect de eLearning medical oferit gratuit de catre Medicalstudent.ro, in speranta imbunatatirii invatamantului medical universitar si postuniversitar prin mijloace moderne potrivite noilor generatii de profesionisti.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.