Primele Transplanturi De Vase Obtinute Din Celule Stem Tegumentare

American Heart Association a comunicat rezultatele primelor transplanturi de vase de sange obtinute in laborator prin inginerie tisulara pornind de la celule stem tegumentare.

Beneficiarii principali pe termen lung vor fi pacientii care necesita dializa, dar si cei care sufera de patologii vasculare la nivelul membrelor sau cei cu defecte cardiace.

Vasele transplantate aveau lungimea de 30 de cm si diametrul de 4,8 mm, fiind folosite in suntul arterio-venos pentru dializa. In cele 8 luni post-transplant, nici unul dintre pacienti nu a dezvoltat reactii imune fata de grefa, iar vasele au rezistat presiunii sangelui si punctionarii frecvente.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.