Primul Trial Clinic European Implicand Celule Stem Embrionare

La aproape 3 ani de cand FDA (U.S. Food and Drug Administration) a aprobat primul trial clinic implicand celule stem embrionare, britanicii (cine altii?) devin primii europeni care vor desfasura un trial clinic bazat pe celule stem embrionare tintind pacienti cu cecitate.

Patologia subiectilor acceptati in studiu cauzeaza pierderea progresiva a vederii prin afectarea celulelor din centrul retinei.

Terapia studiata presupune injectarea celulelor epiteliale pigmentare retiniene obtinute din celule stem embrionare, in speranta inlocuirii celor pierdute in evolutia bolii.

Numarul mediu de celule injectate este undeva intre 50.000 si 200.000, iar localizarea va fi in spatele retinei.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.