Primul Trial Clinic Implicand Celule Stem Embrionare

La mai putin de 3 zile de la plecarea lui George W. Bush de la Casa Alba si cazarea lui Barack Obama, FDA (Food and Drug Administration) aproba primul trial clinic implicand celule stem embrionare. George W. Bush a restrictionat cercetarea celulelor stem embrionare din motive etice (obtinerea lor presupune distrugerea embrionilor de la care se recolteaza), iar Barack Obama isi respecta promisiunea de a anula o parte din restrictiile anterioare numirii lui in functia de Presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Trialul clinic va fi condus de Geron Corp. si va implica, in faza I, injectarea celulelor stem embrionare la 10 pacienti care au suferit leziuni ale maduvei spinarii cu paraplegie. Terapia se numeste GRNOPC1 si se spera reusirea diferentierii celulelor stem in neuroni cu scopul de a reda capacitatea de mers pacientilor afectati.

Pentru a primi aprobarea, corporatia a trimis catre FDA un dosar continand 21.000 de pagini cu detalii despre eficienta tratamentului la cobai si sobolani.

Studiul va cuprinde 3 faze, fiecare cu un numar tot mai mare de subiecti, si va studia eficienta si siguranta tratamentului cu celule stem embrionare.

Celulele stem embrionare prezinta un interes deosebit in cercetarea medicala din cauza capacitatii lor de a se diferentia in orice tip de celula a organismului. Din cauza motivelor etice au aparut grupuri care sunt impotriva folosirii lor. Schimbarea politicii americane va avea un efect important in evolutia tehnicilor/tratamentelor cu celule stem din cauza bugetelor mari care se investesc in cercetare (in SUA). De asemenea, tinand cont ca SUA e un punct de referinta pentru multe tari europene, ma astept ca de acum incolo sa se dea dezlegare la cercetarea celulelor stem embrionare si in alte tari.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.