Progres in Tratamentul Diabetului de Tip 1 si 2

Doua idei diferite vehiculate in ultimul timp au potential in tratarea diabetului: diabet de tip 1, respectiv diabet de tip 2.

Pentru diabetul de tip 1, noua metoda terapeutica se bazeaza pe folosirea vaccinului BCG (Bacille Calmette-Guérin) utilizat momentan pentru prevenirea tuberculozei. Experimentele de pana acum au fost efectuate pe soareci suferind de diabet similar cu tipul 1 al diabetului uman. Diabetul de tip 1 apare de obicei in copilarie sau adolescenta cand sistemul imun ataca si distruge celulele secretoare de insulina localizate in pancreas. Vaccinul BCG distruge leucocitele anormale care impiedica secretia de insulina. Soarecii au sangele asemanator cu al oamenilor, iar pana acum au fost testate cateva sute de exemplare, rezultatele pozitive aparand la doar cateva zile dupa administrarea primei doze de vaccin.

Trialul clinic pe oameni va incepe in viitorul apropiat, iar daca rezultatele vor fi bune, metoda ar putea deveni disponibila publicului larg in 4 ani. Partea buna a noii metode de tratament a diabetului de tip 1 este faptul ca vaccinul BCG se foloseste de peste 80 de ani, existand suficiente informatii referitoare la efecte adverse/contraindicatii/etc.

Diabetul de tip 2 nu este influentat de vaccinul BCG, in schimb pentru tratamentul acestuia se incearca folosirea unor substante prezente in tegumentul unei specii de broaste. Versiunea sintetica (pseudin-2) a substantei izolate din tegumentul broastei are efect chiar mai bun fata de substanta naturala.

La broaste, pseudin-2 are rolul de a proteja impotriva infectiilor, dar folosita in laborator, pe celule pancreatice, s-a observat ca stimuleaza secretia de insulina fara a avea efecte toxice asupra celulelor.

6 raspunsuri

  1. Am un baiat de 13 ani jumate cu diabet tip 1 si m-ar interesa cum am putea sa ne vindecam.A fost diagnosticat de la noua ani .Daca ne puteti ajuta cumva ar fi foarte bine. Multumim.

  2. Este adevarat acest vaccin?
    Cand apare pe piata?

    Ne poate raspunde cineva?

  3. Mai multe detalii cine ne poate oferii si noua parintilor care avem copii diagnosticati cu diabet tip 1. Am o fetita de 11 ani , in decembrie anul 2011 a fost diagnosticata cu diabet tip 1 a fost un soc dar inca traim cu speranta ce se va descoperii un tratament dar dk fiecare apare doar cu cate un articol asa de sumar sperantele noastre se micsoreaza din zi in zi. Oricine aveti noutati de vindecare a diabetului tip 1 contactatima pe email nicu_pop_2012@yahoo.com

  4. Am si eu un copil insulino dependent . Mâ pute?i contacta la Gabi_comppil pentru a schima experiente

  5. Am o fetita de 7ani si a fost diagnusticata cu T1 diabet la virsta de 6ani.As putea afla mai multe detalii despre vaccin si informatii despre experimentele care se fac in continuare.Ma bucur sa aud aceasta veste incredibila ,este o mare speranta pentru mine dar in special pentru fetita mea si nu numai pentru noi ci pentru toti ce care sufera de aceasta boala.Ma puteti contacta pe adresa mea de email.marlavf@yahoo.com.au

  6. La varsta de 28 -30 ani exista sansa unui vacccin care sa permita ca insulina sa se faca mai rar.Cand va aparea la noi in tara un asemenea vaccin

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.