Psihicul Mamei Influenteaza Alimetatia Copilului

Mamele care sunt instabile emotional, anxioase, nervoase, suparate, neincrezatoare in sine sau cu mentalitate negativista sunt mai dispuse sa dea dulciuri si grasimi de mancare copiilor lor, dar asta nu inseamna ca cealalta categorie de mame aleg doar mancaruri potrivite pentru copiii lor.

Studiul care a demonstrat aceasta legatura a inclus 27.763 de mame si s-a bazat pe un chestionar in care femeile erau intrebate despre frecventa cu care isi alimenteaza copilul in functie de diferite tipuri de alimente si bauturi.

Cu aceeasi ocazie s-a demonstrat statistic (era evident si inainte de studiu) ca mamele care fumeaza zilnic, cu un IMC (Intex de Masa Corporala) marit, au tendinta sa isi alimenteze copiii nesanatos, spre deosebire de femeile mai in varsta sau cele cu un nivel intelectual superior, care tind sa aleaga mancaruri mai sanatoase.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.