Purtam Centura In Timpul Sarcinii?

Legea romaneasca nu obliga gravidele sa poarte centura de siguranta. Sigur, ca orice alta particularitate legala romaneasca, e o prostie. Studiile departamentului ce se ocupa cu siguranta rutiera in SUA arata ca riscul de injurie a bebelusului scade cu 70% in cazul purtarii centurii de siguranta.

Stiu ca uneori nu e cel mai confortabil lucru sa porti centura, indiferent de lungimea drumului. E bine insa sa o faci indiferent unde stai in masina (inclusive in spate) si chiar daca esti gravida. Daca porti centura corect, te protejeaza eficient si iti ajuta mult si bebelusul.

In majoritatea masinilor moderne ai posibilitatea sa aplici o centura diagonala dar si una orizontala abdominala. In general cea orizontala o gasesti la mijlocul banchetei din spate. Francezii recomanda purtarea in timpul sarcinii a centurilor cu ambele componente, atat orizontala cat si diagonala (cum sunt cele de pe locurile din fata) deoarece creste suprafata de disipare a energiei rezultata in urma impactului reducand astfel riscurile pentru tine si copilul tau.

Recomandari:
1. Elementul diagonal plaseaza-l intre sani in asa fel incat sa stea lipt pe toata latimea de stern (osul pieptului) si sa coboare prin partea laterala a abdomenului. Portiunea superioara e bine sa stea pe umar, nu pe langa gat (unele masini permit ajustarea prin coborare urcare a elementului de fixare).
2. Elementul orizontal al centurii trebuie plasat sub burtica!!! Cat mai jos cu putinta in asa fel incat sa se desfasoare de la sold la sold.

Daca respecti aceste recomandari, nici un element al centurii nu va comprima burtica.

Atasat un video cu o regie absolut incredibila ce promoveaza „imbratisarea vietii” prin purtarea centurii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.