Razboiul Sexelor

Scriam mai demult despre infertilitatea vazuta ca un razboi intre sexe si am descoperit astazi o noua batalie din cadrul acestui razboi.

Cercetatorii de la Yale au descris un mecanism de adaptare a femelelor de rata la agresivitatea sexuala a unora dintre masculi. La speciile care practica imperecherea fortata, masculii au dobandit penisuri mai mari, dar femelele au coevoluat prin transformarea vaginelor pentru adoptarea unor forme nu tocmai favorabile imperecherii.

Vaginul femelelor de rata a ajuns la o forma de spirala cu spirele in sensul acelor de ceasornic, adica invers decat penisul masculilor agresivi, care au bobandit penisuri mari sub forma de tirbuson cu spirele in sens opus potentialelor partenere.

Spre deosebire de alte pasari, masculii de rata au penisuri de pana la 20 de centimetri, iar timpul necesar obtinerii unei erectii este de sub jumatate de secunda.

Cercetatorii au folosit tuburi de sticla pentru a studia dinamica sexuala a masculilor in functie de sensul spiralelor si au ajuns la concluzia ca femelele au adoptat forme opuse pentru a putea controla fertilizarea, impiedicand imperecherea cu masculii nedoriti, dar agresivi.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.