Intr-un articol cu titlul Zece alimente cu calorii negative jurnalistii Realitatea TV vor sa scoata in evidenta alimentele cu aport caloric negativ, dar compara mere cu pere.
Prin „alimente cu calorii negative” intelegem acele alimente pentru digerarea carora organismul nostru consuma mai multe calorii decat aportul lor caloric. De exemplu, la ingestia a 200 de grame de alimente cu calorii negative, organismul va trebuie sa foloseasca 300 de calorii pentru a le metaboliza. healthy.kudika.ro propune o lista cu reprezentantii de baza ai alimentelor cu calorii negative.
Daca eu din cele 200 de grame ingerate obtin 500 de calorii, de exemplu, si consum 300 pentru metabolizare, unde e bilantul negativ?
Si Kudika e in aceeasi caruta…
good point, tot timpul eram nedumerita cum vine asta cu caloriile negativa- cum spun ei- cred ca e destul de greu de evaluat in final care aliment e acela care te face sa slabesti, trebuie sa fie acela care are un nr de calorii mai mic decat acela care e necesar pt a fi metabolizat alimentul. Poti sa ne dai cateva exemeple de astfel de alimente? Eu am auzit ca ar fi: alcoolul, otetul, lamaia, grefruitul, merele verzi etc
In mintea lor nr de grame al unui aliment= nr de calorii obtinute. Daca intelegem asta, e usor sa ne dam seama cum au gandit mai departe: daca la 200g de haleala consumam 300 de calorii, cum 3 e mai mare ca 2, ne-am scos, da cu minus! Logic, nu? Nu.
As adauga la lista: crengi, bumbac, argila. Am auzit ca si de la astea slabesti.