Redobandirea Mersului Dupa Sectionarea Maduvei Spinarii

Celulele stem au fost folosite in numeroase incercari pentru regenerarea maduvei spinarii dupa accidente/lovituri care au determinat paralizia pacientilor, dar rezultatele sunt discutabile (ca sa nu spun dezamagitoare), majoritatea tratamentelor/experimentelor fiind facute in tari unde medicina este mai putin reglementata (exemplu: China, Turcia).

O noua abordare da sperante milioanelor de pacienti paralizati in urma lezarii maduvei spinarii. Este vorba de transplantul de.. hmm .. mi-e greu sa-i gasesc o denumire in romaneste… olfactory ensheathing glia (OEG).

Aceste celule au rolul de a ajuta in regenerarea neuronilor implicati in simtul mirosului prin formarea unui invelis in jurul axonilor ne-mielinizati.

Stiu, pentru majoritatea vizitatorilor aceasta informatie este irelevanta, dar pentru ca poate schimba radical viata altora trebuia sa apara aici la sectiunea celule stem.

Ce au facut medicii, practic, au luat aceste celule implicate in simtul mirosului si le-au transplantat la nivelul leziunii in maduva spinarii. Rezultate promitatoare au fost de mai demult, dar acum s-a reusit redobandirea mersului in cazul unui pacient cu maduva spinarii complet sectionata, pacient care in mod normal nu mai avea nici o sansa la mers.

8 raspunsuri

 1. Ma intereseaza o operatia maduva spinari sunt in carut cu rotile me este intrerupta maduva doresc un raspuns si coastal o operatie Nr tel 0034642552937

 2. Ma inteteseaza o operatie la maduva spinarii

  Sufar de prarapligie de 3 ani ca urmare a sectionarii maduvei spinarii intrun accident auto, as vrea mai multe informatii despre o posibila operatie.
  Multumesc!

 3. Borcea Mioara

  Buna ziua!Care mai sunt vestile bune penttu redobandirea maduvei spinării la o.leziune incompletă Frankel, 5 in urma unei stenoze de canal?!Multumesc.C 5- C7 operația stenoza cu paraplegir post operator.

 4. Buna in Burma cu un am am avut un acident cu masina si am sectionata maduva se poate face ceva va rog sa imi raspundeti am varsta de 20 de ani

 5. Buna ziua, prietena mea a avut un accident in urma căruia a ramas cu tetraplegie completa Frankel A, nivel C5, sunt sanse prin procesul prezentat de dv de a și reveni? Și care sunt costurile? Multumesc !

 6. Bună ziua, am suferit un accident în urma căruia am rămas cu secțiune completa măduva în Frankel c5, sunt șanse prin acest proces de am reveni parțial într-o oare care măsură?

 7. Munteanu Andrei

  Bună ziua,cu un an în urmă am avut un accident în urmă acestuia mi sa secționat măduva se poate face ceva,am 22 de ani

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.