Relatia dintre Medicina si Twitter

Twitter este un site gratis, mobil, de socializare si microblogging, fondat in 2006, care permite utilizatorilor sa trimita si sa citeasca noutati, asa-numitele tweets, ale altor utilizatori. Este descris ca fiind SMS-ul internetului (via Wikipedia).

In ultima perioada s-au petrecut mai multe evenimente legate de Twitter, de la revolutia organizata pe internet, la concursul intre vedete si CNN, pana la atacuri de tip worm (cu angajarea ulterioara a hackerului). Conform datelor publicate, Twitter isi dubleaza numarul de utilizatori de la luna la luna.

Chiar daca se pune problema efectelor Twitter asupra sanatatii utilizatorilor, medicina nu se lasa mai prejos in relationarea cu Twitter, fiind receptiva la impresionanta crestere in popularitate.

O echipa de la University of Wisconsin-Madison incearca sa perfectioneze o metoda prin care persoanele cu handicap fizic, dar creier functional, sa poata sa comunice. Prin folosirea unor electrozi s-a reusit captarea semnalelor electrice ale creierului (gandurile) si transformarea lor in actiuni fizice (miscarea cursorului pe monitor).

Mesajul trimis pe Twitter a avut 23 de caractere: using EEG to send tweet.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.