Repausul La Pat Impotriva Nasterii Premature: Contestat

Repausul la pat este o abordare general acceptata de catre obstetricieni pentru prevenirea nasterii premature la gravidele cu sarcini complicate, dar datele descoperite recent contesta utilitatea acestui tratament.

Incetarea activitatii de zi cu zi si odihna la pat pare sa nu fie optiunea cea mai buna in prevenirea nasterii premature din cauza efectelor pe care le poate avea asupra mamei si a fatului. Lucrarea publicata in revista Biological Research for Nursing sustine ca cercetarile din ultimele 2 decade au esuat in demonstrarea celor 2 principii care stau la baza recomandarii repausului la pat in sarcinile complicate: 1. repausul este eficient in prevenirea nasterii premature si 2. este sigur atat pentru mama cat si pentru fat.

Pe langa experienta negativa aferenta sarcinii pe care o percepe mama, exista cateva riscuri asociate repausului prelungit la pat:
– pierderea functiei musculare, atrofie musculara, durere musculara
– pierdere de masa osoasa
– scadere in greutate materna si greutate mica la nastere
– oboseala, modificarea ciclurilor de somn, plictiseala
– depresie ante si postpartum, modificari de dispozitie
– congestie nazala, reflux gastroesofagian, indigestie, dureri de spate

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.