Reproducerea Asistata Creste Riscul Defectelor Congenitale

Copiii nascuti in urma folosirii tehnicilor de reproducere asistata au riscul mai mare de a prezenta defecte congenitale majore comparat cu cei nascuti natural.

Un ultim studiu prezentat de European Society of Human Genetics a evaluat 33 de clinici in perioada 2003-2007 investigand peste 15.000 de copii nascuti in urma reproducerii asistate. S-a descoperit o rata a defectelor congenitale majore de 4,24% in randul acestor copii, comparat cu 2-3% in randul; copiilor nascuti fara tenhici de reproducere asistata.

Principalele segmente afectate au fost cardiovascular si uro-genital, iar defectele au fost mai comune in randul baietilor.

Pentru defectele congenitale minore s-a observat o crestere de 5 ori in randul copiilor nascuti prin tehnici de reproducere asistata comparat cu cei nascuti natural, iar fetele au fost de doua ori mai afectate decat baietii.

Parintii care au nascut copii cu malformatii nu aveau media varstei mai mare decat a celorlalti, deci varsta nu a fost considerata un factor de risc in cazul lor.

Cele mai frecvente tehnici de reproducere asistata au fost fertilizarea in vitro, injectia intracitoplasmatica a spermei si stimularea hormonala a ovulatiei.

1 raspuns

  1. Aiurea! Sa te chinui sa faci un copil si apoi sa mai aiba si malformatii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.