Retestarea HPV Reduce Tratamentele Si Investigatiile Inutile

Scriam zilele trecute despre suprematia testarii HPV in diagnosticarea displaziilor severe de col uterin, testul Papanicolau avand sensibilitate mai mica. Neajunsul principal al testarii HPV, pe langa pretul mai mare, este numarul mare de rezultate fals pozitive pentru displazia severa.

Pentru sistemele medicale competente, unde interesul pacientului este prioritar costului serviciilor, acest neajuns poate fi rezolvat prin retestarea HPV la scurt timp dupa testarea initiala. Astfel, conform unui studiu publicat in British Journal of Cancer, retestarea HPV la un interval de 1-3 luni scade rata tratamentelor si investigatiilor inutile.

In studiu au fost incluse 2800 de femei care si-au facut un test HPV initial acasa, iar cele care au avut rezultat pozitiv au fost invitate la o retestare in scopul identificarii infectiilor HPV persistente, acestea fiind responsabile pentru displaziile cervicale.

Din 188 de femei cu rezultat pozitiv la prima testare, doar 44 (23%) au avut displazii cervicale moderate la examinarile ulterioare. La a doua testare, 88 din cele 188 au avut tot rezultat pozitiv, 36 dintre acestea (41%) dezvoltand displazie cervicala moderata sau severa.

In UK, testarea HPV a fost introdusa in programul de screening national pentru cancer cervical incepand cu luna aprilie 2011, femeile cu modificari la testul Papanicolau in mediu lichid fiind testate ulterior pentru prezenta infectiei HPV.

Riscul dezvoltarii cancerului cervical este mic la femeile cu modificari cervicale minore sau borderline in absenta infectiei cu HPV, deci se poate continua urmarirea prin test Papanicolau periodic.

1 raspuns

  1. Buna ziua.Am facut testul HPV si rezultatul este urmatorul:Proba ADN HPV POZITIVA.Contine tipul HPV cu risc crescut (HR) 53..SI HPV-ADN (depistare+genopitare).Urmatoarele tipuri HPV au fost testate:HR-HPV:16,18,26,31,33,35,39,45,51,52,53,56,58,59,66,68,73,82,85, (tipuri HPV cu risc crescut).Va rog frumos doresc sa stiu ce inseamna acest rezultat.Multumesc.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.