Rinichi Extras Prin Vagin

Pentru cine isi aduce aminte de operatiile fara cicatrici (NOTES), tehnica a mai facut un pas important. Chirurgii au extras un rinichi prin vaginul femeii. Kimberly Johnson, in varsta de 48 de ani, a donat un rinichi pentru nepoata ei, iar din cauza unei histerectomii anterioare, medicii au considerat ca este un caz bun pentru incercarea aplicarii tehnicii NOTES (Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgery).

De la inceputul folositii NOTES, peste 300 de apendice si vezicule biliare au fost extrase prin orificii narurale (vagin, gura, anus) fara sa lase cicatrici externe.

Similar triplarii numarului de donatori prin debutul extragerii organelor prin laparoscopie in 1995, se spera o crestere considerabila a numarului de donatori care sunt motivati de lipsa cicatricelor sau urmelor externe lasate de procedurile clasice.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.