Riscul De Ruptura Uterina La Nasterea Vaginala Dupa Cezariana

Despre nasterea pe cale vaginala dupa nasteri anterioare prin cezariana am mai scris inainte, iar acum au fost publicate rezultatele unui studiu care compara riscul de ruptura uterina cand se naste pe cale naturala (spontan VS indus) daca inainte au existat nasteri prin cezariana.

Dintre cele 16.218 de nasteri prin cezariana luate in evidenta, 6833 (42,1%) au fost urmate de nastere pe cale vaginala.

5027 (73,6%) dintre nasteri au avut travaliu spontan, iar la 1806 (26,4%) dintre ele travaliul a fost indus cu prostaglandine sau oxitocina.

Ruptura uterina a aparut la 74 (1,1%) dintre nasteri, dar nu au existat diferente semnificative intre grupul cu travaliu indus (1,2%) si grupul cu travaliu spontan (1,0%).

1 raspuns

  1. F rumos spus si adevarat dar ce pacat ca nu in Romania se face asemenea incercari sau statistici.Am cautat si eu medic pt NNDC dar nu prea am gasit.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.